floyd نوشته است:
باسلام..یک درخواست از دوستانی دارم که دستگاه رو ساختند اگر برایشان مقدور هست یک تست با لوپ 25 سانت معمولی انجام بدهند ببینم عملکرد مدارچگونه هست:
لوپ 25 سانت معمولی...قطر سیم 0.5 ..تعداد دور 22
ببینید یک سکه 50 تومنی را از چه فاصله ای خوب سنس میکند.
یک قوطی روغن لحیم مارک المانیش رنگ قوطی زرد و ابی هس بزرگش اگر دارید مارک lotfett اگر اشتباه نکرده باشم...
مس 10 در 10 یا 15 در 15 ورق نازک باشد بهتره...
سپس در حالت حذف اهن سکه رو حذف بکنن و ببینند اینبار قوطی لحیم از چه فاصله ای سنس میشه و مسها...
دوستانی که این قطر سیم رو دارند و حال تستش را دارند این تست را انجام دهند...
ممنون
دوست عزیز اول این رو عرض کنم برای لوپی به مقیاس 25 برای این مدار ما توصیه نمیکنیم از سیم نازک 0.5 استفاده کنین. چون مقاومت لوپ به حدود 2 اهم یا کمی بیشتر میرسه که از نظر قدرت فلزیابی ایجاد افت میکنه. سیم مناسب برای این سایز لوپ فقط میتونه 0.7 و یا 0.8 میل باشه.
سنس سکه 50 تومنی با این لوپ حدود 35 سانت هست. البته بشرطی که تخت یا عنکبوتی ساخته بشه! وگرنه کمتر میزنه.
اون قوطی روغن لحیم رو بنده ندارم و تست نکردم. ولی مس 15 در 15 رو تا حدود 90 سانت و مس 10 در 10 رو تا حدود 75 سانت سنس خواهد کرد.
اما پرسش اخر شما کمی عجیب بود! اولا قرار نیست ما حذف آهن رو روی درجه ای بذاریم که سکه حذف بشه! طبیعتا اگر درجه بیش از حد مورد نیاز باشه همه فلزات بتدریج حذف میشن و این طبیعی هست. اما این موضوع در هر صورت هیچ ربطی به تفاوت برد در دو حالت نداره! بارها تاکید کردم در این طرح بر خلاف اکثر مداراتی که از قطعات آنالوگ برای پیاده سازی تفکیک استفاده میکنن ؛ چون تفکیک صرفا بر اساس محاسباتی نرم افزاری و روی 3 کانال مجزا انجام میشه هیچ تاثیری روی مساله برد نهایی نداره. در واقع ما یک کانال سرتاسری داریم که فقط برای سنس استفاده میشه و تنظیمات مختلف از قبیل دیلی و بازه انتگرال و اسپید و گراند صرفا روی این کانال اعمال میشن و اعلام سنس فلز میشه. 3 کانال دیگر هم برای تفکیک داریم که ثابت هستن و تنظیمات مذکور روشون کارکردی نداره. حتی بالانس کانالهای تفکیک هم بر اساس تغییر جنس خاک بطور مجزا انجام میشه و ربطی به گزینه گراند نداره! پس این فلزیاب بصورت 4 کاناله طراحی شده و هیچ سخت افزاری برای این کار اضافه نشده که سبب افت برد نهایی بشه. بنابراین جواب شما این هست که هیچ تاثیری نداره و درجه حذف اهن رو روی هر مقداری بذارین یا کلا خاموش کنین برد نهایی فلزیاب ثابت هست.