delta2014 نوشته است:
سلام بر فوق مهندس جناب حمید و دوستان عزیز
مراحل تست ماسفت در سایتی دیدم ولی اشکالات وسوالاتی دارم
هفت تاماسفت ۸۴۰ که همشون قبل کارکرده و از رو مدار خارج کرده ام یدونه هم 11nk100 با این روش تست کردم
ماسفت ها چند نوع عمل کردن تا مرحله ۴ همگی درست و همگی در مرحله سه عدد ۴۷۰ تا ۵۰۵ نشون دادند
مشکل اینجاست که در مرحله ۵ و ۶ طبق تصویر باید اتصال کوتاه میکردند ولی این اعمال را نشون دادند:
1. ماسفت هیتاچی در مرحله پنج عدد ثابت 885 و در مرحله شش عددثابت237
2. در چند ماسفت دیگر در مرحله پنج از عدد تقریبا 490 شروع میشد و میرفت بالا و ثابت نبود و در مرحله شش از عدد 270 شروع میشد میرفت بالا
3. در یکی از ماسفت ها در مرحله پنج عدد 500 و حرکت به بالا ولی در مرحله شش عدد 495 ثابت
4. در یکی در مرحله پنج و شش عدد ثابت 495
5. در ماسفت 11nk 100 در مرحله پنج هیچی یا نشان نیم ثانیه ای عددی مثل 1856 و در مرحله شش عدد مربوط به اجزای داخلش مثل500 ثابت.
حالا میگم به نظر شما ماسفت سالمی در بین اینا هست یا روش دقیقی که احتمالا نداریم تست کنیم. حالا اگه بخواهیم در مدار یکی از این ماسفتها را جا بزنیم و اگه ماسفت خراب باشه کل مدارزیرسوال میره و یه جاهایی آسیب می بینه و بدبخت میشیم مجبور میشیم بدلیل صفر کردن تمامی نشتی های ریز کل خازنها و حتی کل قطعات را عوض کنیم و درنتیجه فیبر دیگری هم لازم داشته باشیم؟
درود دوست عزیز
ابتداضمن عذرخواهی از مهندس حمید
در راستای فرمایشات ایشون راجع به سوال شما باید نکته ای رو خدمت تون عرض کنم !
جهت تست درست ماسفت ابتدا باید با عملکرد اون آشنا باشید،یک ماسفت در حقیقت یک بیت حافظه هست یعنی که مثال: بسته به نوع ماسفت اگر گیت رو با ولتاژ مثبت متناسب تحریک کنید ماسفت به حالت هدایت میره وسورس ودرین اون نصبت به هم هادی میشن واین حالت حتی در صورت قطع تغذیه هم باقی خواهد بود تا زمانی که گیت با ولتاژ منفی تحریک بشه!
از طرفی ماسفتهای مخطلف بسته به مشخصات نیازمند رنج خاص وتعریف شده ای از ولتاژ وجریان برای تحریک کامل گیت هستن!این درحالیه که در مولتیمترهای امروزی خصوصا نوع دیجیتال سعی شده میزان ولتاژ وجریان فرستاده شده به پراپها در حالت اهمتر وتست دیود تا حد امکان کمتر بشه تا هم مصرف باطری خود مولتیمتر کمتر بشه وهم درصد ریسک احتمال وارد اومدن آسیب به بعضی قطعات حساس توسط ولتاژ مولتی متر کمتر یشه.وخوب در خیلی موارد مولتیمتر ولتاژ وجریان کافی برای تحریک کامل گیت وانجام تست فوق رو نداره که نتیجه همین نتیجه شما میشه !واما راهکار اصلی که فرمایش حمید جان هست!! اما بعد از اون اگه مولتیمتر آنالوگ(عقربه ای)در دسترس داشته باشید باتوجه به بالاتر بودن سطح ولتاژ وجریان پراپهای اون در حالت اهمتر معمولا نتیجه برای تست قطعاتی مانند ماسفت،ترایاک وتریستور بهتر هست واز روشی که گفتید بیشتر میشه نتیجه گرفت!
نکته ای هم که غالبا در مولتیمترهای آنالوگ به چشم میاد اینه که برخلاف نوع دیجیتال،در نوع آنالوگ پراپ مشترک(رنگ سیاه یا همونCOM)برق مثبت رومیده وپراپ قرمز برق منفی!پس در تستها با نوع آنالوگ باید این عکس بودن پلاریته ابتدا تست بشه ودرصورت وجود مد نظر باشه تا بشه نتیجه درست رو به دست آورد
