با اجازه سنه دژ عزیز من این سوال رو ایشون به طور خصوصی پرسیدم:
نقل قول از سنه دژ:
توباکسها یکم با هم تفاوتهایی دارند .
1- بالانس توباکسها زیاد حساس نیست و براحتی بهم نمیخوره . البته بستگی به انواعش داره . و دو نوع بالانس داره یکی نال کردن لوپها نسبت بهم است که در سری کارخونه ای قبلا انجام شده و در سری دستساز هر بار که لوپها را سوار میکنیم باید نسبت بهم نال بشن . یکی بالانس نسبت به خاکه که در ارتفاع تقریبا 30 به بالا و گاهی تا 50 هم انجام میشه . اما نسبت به خاک حساس نیستند و با مقداری بالا پائین هم تغیر نمیکنند و سروصدای اضافی ندارند .( توباکس ساشو را هرچه ببری بالا یا بچسبونی به زمین بالانسش خراب نمیشه . فقط شایط مقداری بردش کم و زیاد بشه )
2- توباکسها در مواجه شدن با حفره بزرگ ،صداشون تغیر میکنه . یا صدای زمینه دارند که قطع میشه . اما برای فلز زیاد میشه . اینم یه نوع شگرد بالانسیه . در توباکس ساشو اینطور نیست و حفره نمیزنه ، مگر اینکه حفره بزرگ باشه و اپراتور مهارت داشته باشه .
3- از نظر خطا خیلی کم خطا میکنند و به ذرات و خاک و این چیزها حساس نیستند و تقریبا باید حجم فلز زیادی اون زیر باشه تا صداشون دربیاد .
4 - ساشو تفکیک نداره و برای بقیه هم نشنیدم که داشته باشند . اما یک مزیت بزرگ دارند که برعکس فلزیابهای پالسی ، به فلزات غیرآهنی واکنش عجیبی دارند و بهتر از آهن تشخیص میدن .( مثلا یک فلز روی را اگر جلو فلزیاب پالسی بگیری باید تقریبا نزدیک لوپ بشه تا تشخیص بده اما برای توباکس چندین برابر پالسی قدرت تشخیص داره )
5 - اپراتوریش سخت نیست اما از پالسیها سختتره . مخصوصا اگر دستگاه دستساز و بد باشه . اونوقت به سختی بالانس میشه - به سختی نال میشه - به بعضی سنگها و سفال واکنش داره - زودبه زود بهم میخوره . اکثر کاربرانی که توباکس ساشو را ساختند از این مشکلات دم میزنند و گذاشتنش کنار . اما بنده تائید میکنم که توباکس ساشو از اکثر مدلهای کارخونه ای قویتره و اگر درست ساخته بشه و درست اپراتوری کنیم ، هیچ مشکلی نداره و عمق خوبی میزنه .
- توباکس تام معروفه و مدارش دوبرابر ساشو پیچیده است اما نصف ساشو قدرت داره
توباکس جیمینی از تام بدتره
توباکس گرت خوبه و ارزانه و همراه فلزیابه ( دوحالته است )
توباکس مینیرو بالاترین عمق رو گفته میزنه اما دست کسی نیست و کسی تا حالا نگفته که دارم یا حتی آزمایش کردم ، برای همین مشکوکه . عمق خیلی زیاد
اگر خریدی گرت بخر و اگر ساختی ساشو بساز
موفق باشی