asadof نوشته است:
عنوان: فلزياب TL12000 آقاى هدايتىkoohyar نوشته است:
درود
دوستان استفاده از این رله فقط جهت امنیت مدار هست؟ یعنی اگر جریان از حدی بیشتر بشه بطور خودکار ولتاژرو قطع میکنه که قطعات معیوب نشه؟
یا نقش تقویت کننده داره؟
کدوم خری گفته کار رله اینه اگه بچه ها چیزی نگفتند به خاطر محیط دوستانه بود تو هنوز کار رله رو بلد نیستی بعد خیلی ادعا داری اینو بگم من هم ادعا ندارم باز هم اگه چیری ندونم نمی یام پست بخود بدم
دوست عزیز اگر تصورشما اینه که هرکسی چیزی بیشتر از شما بدونه خره که بنده دیگه هیچ حرفی برای گفتن ندارم
سوال من هم از شما نبود از کسانی بود که بلدن و تصورشون هم این نیست که رله و سوییچ و کلید و خازن و مقاومت و آی سی فقط توی فلزیابهای این انجمن کاربرد دارن و دیگه هیچ جا کاربردی ندارن
علت سوالم هم از دوستان خبره و طراح این بود که اگر فقط نقش سوییچ داره از مدار حذفش کنم و برش دارم
خوبه حداقل اگر چیزی رو نمیدونی تصورت این نباشه که چیز بیشتری برای دونستن وجود نداره
حالا این مطالب رو بخون تا دیگه از روی باد هوا نظر ندی
رله نوعی کلید الکتریکی سریع یا بیدرنگ است که با هدایت یک مدار الکتریکی دیگر باز و بسته میشود. روش کنترل باز و بسته شدن این کلید الکتریکی به صورتهای مختلف مکانیکی، حرارتی، مغناطیسی، الکترو استاتیک و... میباشد. رله را ژوزف هانری در سال ۱۸۳۵ میلادی اختراع کرد.
از آنجا که رله میتواند جریانی قویتر از جریان ورودی را هدایت کند، به معنی وسیعتر میتوان آن را نوعی تقویت کننده نیز دانست.در گذشته رلهها معمولاً با سیمپیچ ساخته میشد و از جریان برق برای تولید میدان مغناطیسی و باز و بسته کردن مدار سود میبرد. امروزه بسیاری از رلهها به صورت حالت جامد ساخته میشوند و اجزای متحرک ندارند.
انواع رله:
۱ رلههای قدرت
۲ رله سنجشی
۳ رله زمانی
۴ رله جهت یاب
۵ رله حالت جامد SSR
انواع رلههای قدرت رله مینیاتوری
رله آورکارنت
رله دیستانس
رله دیفرانسیل
رله بوخهولتز
رله حرارتی
رله فرکانسی
رله مبتنی بر میکروکنترلر
رله مخصوص
رله سنجشی
در رلههای سنجشیِ دقت و حساسیت معینی تعریف میشود تا در موقع تغییر کردن یک کمیت الکتریکی و یا یک کمیت فیزیکی دیگری شروع به کار کند. چنین رلهای برای مقدار معینی از یک کمیت مشخص تنظیم میشود و اگر آن کمیت از مقدار تعیین و تنظیم شده کمتر و یا بیشتر باشد رله آن تغییرات را میسنجد. رله سنجشی دو نوع دارد: ساده و مرکب.
رله سنجشی ساده اغلب دارای یک سیم پیچی تحریک شونده میباشد که در اثر تغییر جریان و یا ولتاژ تحریک و موجب وصل شدن کنتاکتی میشود؛ مانند رله حرارتی و رله جریان زیاد و رله فشار کم.
همچنین رله سنجشی مرکب دارای دو سیم پیچی تحریک شوندهاست که همانند رلهای که نسبت ولتاژ و جریان را میسنجد (رله سنجش مقاومت ظاهری)، آن قسمت از شبکه را که اتصالی شدهاست از مدار جدا میکند، مانند رله دیستانس.
رله زمانی
رله زمانی به تنهایی برای حفاظت تأسیسات الکتریکی کاربرد ندارد، بلکه همراه با رله سنجشی برای حفاظت شبکه الکتریکی استفاده میگردد. زمان استعمال رلهٔ زمانی در مواقعی است که تأخیری عمدی در عمل کلیدزنی (قطع و وصل با فرکانس بسیار پایین) در شبکه مورد نظر باشد. کاس خر دوند
رله جهت یاب
از رله جهت یاب، برای کنترل و سنجش جهت توان و نیرو در شبکه الکتریکی و یا قسمتی از شبکه جریان متناوب استفاده میشود. این رله از آن جهت نقش تعیین کنندهای در شبکه دارد که تعیین جهت نیرو برای حفاظت محلی و سلکتیو در اغلب شبکهها کاملاً ضروری و لازم است. به کمک رله جهت یاب میتوان فقط آن قسمت از شبکه که خسارت دیده و معیوب شده را از مدار خارج کرد. حتی میتوان از این رله جهت حفاظت ژنراتور و توربین در موقع برگشت توان نیز استفاده نمود [نیازمند منبع].
رله حالت جامد SSR
رله حالت جامد (به انگلیسی: Solid State Relay) یک قطعه الکترونیکی است که همانند رلههای مکانیکی عمل میکند. ولی در این قطعه هیچ قسمت متحرکی وجود ندارد. در نتیجه باعث افزایش عمر قطعه شده است. در مداراتی که تعداد دفعات کلید زدن زیاد میباشد کاربرد دارد. از ویژگیهای آن میتوان به ابعاد کوچکتر این قطعه نسبت به رلههای مکانیکی اشاره کرد. در این نوع رلهها یک ولتاژ حداقلی باید اعمال شود تا کلید زدن انجام شود لذا با یک رله ۲۵۰ ولتی نمیتوانید برق ۱۲ ولت را کلید بزنید بر خلاف رلههای معمولی است.
امیدوارم نظرت عوض شه و اگر بعد از این کس دیگری سوالی پرسید و نتونستی کمکش کنی حداقلش با تحقیر و توهین جواب ندی
