چیزی که من بارها دیدم و میدونم این هست که اکثر دوستان یک فلزیاب که میخرن تشریف میبرن به همه اطرافیانشون میگن گنج یاب خریدیم!
تا جاییکه خودشونم باورشون میشه که هر جا دستگاه زد دیگه حتما خبری هست! نتیجه هم این میشه با اولین مورد پاکت ساندیسی که سنس کنن دستگاه رو میذارن کنار! در صورتیکی چنین فلزی رو هر فلزیابی باید سنس کنه!
پس مساله اصلی در درجه اول ذهنیت درست نسبت به نوع دستگاه و محل کاربرد و میزان خطاهای احتمالیش هست. فلزیاب هم فلز رو از طریق خواص ویژه ای تشخیص میده و اعلام سنس میکنه. ولی متاسفانه در دل خاک فقط فلز نیست که میتونه واکنش فلزیاب رو به همراه داشته باشه! باید قبول کرد ما نمیتونیم ذهنیت و آرزوی خودمون رو منطبق بر کارایی واقعی دستگاهها بدونیم و انتظار داشته باشیم مطابق آمال و آرزوهای ما عمل کنن.
بر خلاف چیزهایی که خیلیا میگن ؛ گرت یکی از بزرگترین شرکتهای ساخت فلزیاب در دنیاست که حتی ارتش امریکا هم داره از فلزیاب های نظامی همین شرکت و بعضا حتی از مدلهای متعارف موجود در بازاری که این شرکت ساخته برای مصارف خودش استفاده میکنه! مدل 2500 هم اتفاقا از معروفترین و شناخته شده ترین مدلهای ساخت این شرکت هست! حالا خودتون نتیجه بگیرین آیا میتونه فلزیاب بدی باشه؟!
طبیعتا بحث اصل و تقلبی بودن هم در مورد هر دستگاهی مطرحه.
اما مواردی هست که باید خیلی بهشون توجه داشت. سیستمهایی نظیر گرت 2500 از نوع وی ال اف هستن. این سیستمها برای سنس فلز کوچک در بالاترین عمق ممکن عالی جواب میدن. لذا این فلزیاب میتونه یک حلقه طلا رو با لوپ 25 سانتی از 60 سانت سنس کنه! چیزی که یکی از دوستان دقیقا توضیح داده بودن. اما وقتی کار به دفینه یابی و سنس فلز بزرگ در عمق میرسه ؛ اولا برد محدود به 1.5 یا نهایت 2 متر میشه و در ثانی امواج وی ال اف در برخورد با لایه های مختلف خاکهای پر املاح و مرطوب خطای زیادی پیدا میکنن! البته بنظر من تشخیص این نوع خطاها توسط اپراتور با تجربه امکانپذیره.
کلا این رو عرض کنم گرت 2500 بهیچ وجه فلزیابی نیست که شما روز اول دستتون بگیرین ببرین کاوش! این فلزیاب دارای تنظیمات و نشانگر های زیادی هست که باید قشنگ باهاشون آشنا بشین. از طرف دیگه سنس این وی ال اف ها مثل پالسی نیست و به اصطلاح موشن سنس هستن و اگر لوپ رو ثابت نگه دارین چیزی رو سنس نمیکنن! در واقع باید حتما لوپ رو با روش درستی روی خاک بطور متناوب و منظم و با سرعت مناسبی حرکت بدین! این نحوه اپراتوری در کاتالوگ همه این فلزیاب ها توضیح داده شده و باید اول از همه بهش توجه داشت.