خواهش میکنم.
در مورد بخش اول صحبت شما ممکنه درست باشه و وجود برخی فلزات تاثیر منفی داشته باشه اما اینطور نیست که کل فرایند رو از بین ببره. با این وجود توصیه من به دوستان استفاده از فلز مفرغ یا همون برنز و همینطور فلز برنج هست. مفرغ در کاوش با یونیاب به وفور یافت شده و برنج هم در تستهای دوستان نتایج خوبی داشته. لذا بنظر من برای تست نیازی به ترکیب فلزات دیگری نیست که جای شبهه بوجود بیاد یا احتمال کندی یا ضعیف شدن فرایند مطرح بشه. اما در مورد اینکه فلز خالص یون تولید نمیکنه این موضوع قطعی هست و هم در تئوری مساله مشخصیه و هم در تستها ثابت شده. حالا اگر ناخالصی در فلز وجود داشته باشه یا خاک اطراف ذرات فلزی دیگری داشته باشه بحث دیگری هست.
اصولا هیچ یون یابی بسته به نوع مدارش به آهن یا فلز خاصی حساسیت بیشتر یا کمتر نداره! چیزی که یونیاب سنس میکنه سیگنال رادیویی حاصل از تخلیه بار الکتریکی یون در زمین هست که در همه دستگاهها اعم از پی دی و پی دی کی و سیستمهای مینرو و فرانکو به یک شکل انجام میشه. تفاوت
ساختار مدار و شکل آنتن تنها تعیین کننده محدوده طیفی از سیگنال جرقه ای هست که اون مدار آشکارسازی میکنه. از طرف دیگه شکل جرقه بسیار بیشتر از چیزی که فکرش رو میکنید به جنس خاک و املاح اون و شرایط اسیدی و رطوبت و دما بستگی داره تا به جنس فلز! در واقع علت اینکه بخش قابل ملاحظه ای از مکانهای تست جواب نمیدن همین تفاوت در نوع و شرایط خاک هست. ضمن اینکه خوشبختانه آهن کلا کمتر از بسیاری از فلزات وارد فرایند یونی میشه. همینطور به خاطر داشته باشین هیچ یون یابی فلزیاب نیست! جرقه حاصل از تخلیه الکتریکی یون فلز در زمین هم لزوما ربطی به جنس فلز نداره. فقط بحث این هست که کدوم ترکیب فلزات در شرایط مشابه بیشتر وارد فرایند یونی میشن. وقتی شرایط طوری بود که این فرایند شکل گرفت دیگه برای مدار تفاوتی نداره این فرایند مربوط به چه فلزاتی بوده.
در مورد فلز نجیب اگر منظور شما طلاست خیالتون رو راحت کنم شانسی برای سنس یونی طلای خالص وجود نداره! جدای از اینکه اصولا فلز خالص یون تولید نمیکنه ؛ ترکیب طلا تنها با یک فلز دیگه هم جواب نمیده چون کلا بخش طلا به اون شکل وارد فرایند یونی نمیشه. من طلای عیار 24 رو به چند نفر پیشنهاد دادم و با چند مدل یون یاب تست و تایید کردن که جواب نمیده. طلایی هم که در تستها جواب داده همه عیار 18 داشتن که 25 درصد ناخالصی معمولا از نوع نقره و مس داره و همون بخش هست که وارد فرایند یونی میشه و تازه باز هم بمراتب ضعیف تر و دیرتر از برنج یا مفرغ جواب میده. باز در این مورد هم مطلب مطابق توضیح قبلی هست و این مساله ربطی به نوع دستگاه یون یاب نداره.