این سیستم که در پست اول اشاره کردند ، در صورتی که وجودش حقیقت داشته باشد ، باتوجه به مشخصاتی که گفتند ،
- از گروه سیستمهای GPR نیست . در سیستمهایی که از فناوری GPR استفاده میکنند ، لازم نیست سیستم یا سنسور حتما با خاک در ارتباط باشه و از دور اسکن میکنه
- همچنین با توجه به توضیحات ، از گروه سیستمهای سنجش مقاومت هم نیست چون احتیاج به پراب زدن نداشته
گزینه ای که میمونه و با توضیحات جور درمیاد ، سیستم لرزه نگاریه
طبق توضیحات ، باید از نوع لرزشی باشه و با امواج لرزشی کار کنه .
تنها در این سیستمها دیده میشه که سنسور به خاک بچسبد . ( احتمالا برای تماس بهتر و نفوذ قدرت ، سنسور را چال کردند )
در این سیستمها با فرستادن امواج و محاسبه دقیق زمان برگشت ، فاصله تمام نقاط هدف با دقت بالا محاسبه میشه و شکل تقریبی و عمق دقیق هدف معلوم میشه .
همچنین میزان برگشت موج و همچنین نوع تغییر در موج برگشتی، نوع هدف را تا اندازه ای نمایان میکند . بخصوص سختی یا نرمی هدف . در نهایت میتونه تصویر خروجی به ما بده . پس چنین سیستمی میتونه وجود داشته باشه .
اما در مورد وضوح تصویر و تفکیک فلزات و غیره چه در جی پی آرها و چه در این سیستمها تا این اندازه نیست که همه چی دقیقا معلوم باشه . معمولا دستگاه داری محترم برای جلب مخاطب اغراق میکنند .
نوع سیستمهای لرزشی برای اهداف خاصی طراحی میشن و گاها اینقدر بزرگ هستند که سیستم با یک کامیون مخصوص خودش وصل شده و سنسور لرزشی توسط جک هایی به زمین فشار داده میشود .
تصویر کارکرد این نوع سیستمها را دیده ام . در حالی که کامیون امواج را به زمین میفرستد تا دهها متر اونورتر ، زمین کاملا میلرزد و عمق بالایی رو میزنه . از اغلب جی چی آرها بیشتر نفوذ دارد . حالا شعاع 8 متر و عمق 10 متر برای سنسوری کوچکتر از این نوع ، دور از انتظار نیست .