باسلام خدمت دوستان عزیز
برای اینکه مدار در حالت پایداری کامل قراربگیره و ثبات خوبی داشته باشه باید ولوم Set را خیلی دقیق تنظیم کنید.
در ابتدا مدار من اصلا ثبات نداشت و وقتی با ولوم Tune صدا را در آستانه قرارمیدادم رفته رفته صدا زیادتر میشد.حتی در یه حالت تنظیم ولوم set این وضعیت برعکس میشه یعنی وقتی صدای آستانه را تنظیم میکنیم چند لحظه بعد صدا کم میشه وکاملا قطع میشه و عمق کم میکنه. ولی با تنظیم دقیقتر ولوم Set حتی بعد از 20 دقیقه کارکردمدار اصلا بالانس بهم نمیخوره.
البته باید فرکانس هم تنظیم باشه چون مدار روی یه محدوده ای از فرکانسها کلا پایداری وثبات خودشو از دست میده ودایم در حال نوسانه.
بنده الآن ولوم Set و فرکانس را طوری تنظیم کردم که باوجود اینکه در داخل اتاق و اطرافم پر از امواج مزاحمه ولی مدار با حداکثر برد و کاملا پایدار کار میکنه .
بنده رنج فرکانسی مدار را فعلا روی سه فرکانس 150 - 180 و 200 هرتز تنظیم کردم تا در اولین فرصت در خاک هم تست کنم.مدار با فرکانسهای 150 و200 هرتز از ثبات و پایداری خوبی برخورداره و حتی با وجود امواج مزاحم داخل منزل اصلا نوسان نداره.
ممکنه دوستان در مورد تنظیم دقیق ولوم Set سوال کنند که مثلا ولوم باید روی چه رنجی از مقاومت تنظیم بشه تا بهترین ودقیقترین برد و ثبات را برای مدار ایجاد کنه که در پاسخ باید بگم این تنظیم برای هر کویل و لوپ با مشخصات متفاوت میتونه تفاوت داشته باشه چون همه لوپهایی که دوستان حتی با یه سایز سیم و تعداد دور مشخص میسازندقطعا بخاطر اینکه مشخصات سیمهای موجود در بازار باهم متفاوته یکی نخواهد بود. بنابراین تنظیمات ولوم set برای هر لوپ متفاوت خواهد بود و دیگه زحمت اینو باید خود عزیزان متحمل بشن.
نکته دیگه اینکه برای این مدار استفاده از لوپ با مقاومت خیلی پایین اصلا توصیه نمیشه چون باعث جریانکشی بیش از حد مدار و داغ شدن تعدادی از قطعات ودرنهایت بی ثباتی مدار و ازطرفی حساسیت بیش از حد مدار به اثرات زمینی و املاح میشه .
سعی میکنم در اولین فرصت ممکن در خاک هم تست کنم و نتایج اونو به عرض دوستان برسونم.
باسپاس