انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : جمعه 25 اردیبهشت1404 - 12:16am

پاسخ به موضوع  [ 27803 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 1444 , 1445 , 1446 , 1447 , 1448 , 1449 , 1450 ... 2781  بعدی
 فلزیاب پالسی فلزجو - FelezJoo PI 
نویسنده پیغام
مدیر کل
مدیر کل

خسته نباشین.
برای مقاومتهای 390 اهمی نوع 1 درصد هم زیاد با 5 درصد تفاوتی نداره. مگر اینکه از نوع با خطای دهم درصد یا دارای 6 حلقه رنگی استفاده کنین که خطای حرارتیش کمتر هست.
مقاومتهای آجری در واقع بصورت سیمی هستن و لذا اندوکتانس سلفی و حتی ظرفیت خازنی بالا هم دارن که اصلا برای کارهای پالس سریع یا موج فرکانس بالا مناسب نیست. علت افزایش مقاومت با حرارت هم همین هست که سیم رسانا بر عکس کربن با حرارت دادن مقاومتش زیاد میشه. یعنی بدلیل فلز بودن خطای حرارتی مثبت داره در حالیکه کربن خطای حرارتیش منفی هست و با حرارت دادن مقاومتش کمتر میشه. این خودش یکی از راههای تشخیص مقاومت کربنی یا متال فیلم هست.
از نظر وات راه ساده ای برای اندازه گیری نیست. همون اندازه مقاومت تا حدودی نشون میده توانش چقدر هست. البته بعضی انواع مقاومتها اصطلاحا نوع فشرده هستن و کمی کوچکترن ولی همون میزان توان رو تحمل میکنن.

دوشنبه 18 آبان1394 - 9:23pm
کاربر فعال
کاربر فعال

چرا برنامه اکسترم برنر رو باز میکنم اشکال از دی ال ال میگیره و بسته میشه
Usblib0.dll

Get Rich Or Die Trying

آخرین بار توسط iggy در دوشنبه 18 آبان1394 - 9:51pm ویرایش شده است، در کل 1 بار ویرایش شده است.

دوشنبه 18 آبان1394 - 9:47pm
کاربر فعال
کاربر فعال

یه سوال دیگه میشه برای دقت بالاتر مقاومتها همه مقاومتها رو مولتی ترن انداخت . بیرون برد اهم مقاومت رو درست کنیم بهد روی برد جا بزنیم .؟

Get Rich Or Die Trying

دوشنبه 18 آبان1394 - 9:49pm
مدیر کل
مدیر کل

خیر مولتی ترن سبب افزایش ورود نویز به مدار و همینطور دقیق عمل نکردن برخی بخش ها خواهد شد. هیچ نیازی به این کار نیست. صرفا کافیه از مقاومتهای 1 درصد استفاده کنین. بحث مقاومت های 390 اهم هم پایداری حرارتی هست که موضوعی جداست.

دوشنبه 18 آبان1394 - 10:30pm
کاربر فعال
کاربر فعال
آواتار کاربر

با سلام به همه دوستان و مهندس حمید

مهندس من یک مدار دیگه درست کردم اما خیلی بی ثبات هست لوپ رو در یک نقطه ثابت به مدار اول وصل میکنم ثبات کامل دارم با همون تنظیمات به مدار دوم میزنم تک بوق های زیاد ک بعضا بصورت سنس بالا هم بروز میکنه . با توجه به اینکه از همون قطعات استفاده کردم ایا قطعه خاصی میتونه معیوب باشه . از نظر برد و اتصالی کاملا و چندین بار چک کردم مشکلی نداشت .
لطفا راهنمایی بفرمایید . با تشکر

اشک هایی که بعد از شکست میریزیم همان عرق هایی هستند که قبل از آن نریخته ایم

سه شنبه 18 آبان1394 - 12:22am
کاربر فعال
کاربر فعال

PEERE DANA نوشته است:
میثم نوشته است:
مهندس حمید عزیز جایی رو که سنس داشتیم برا اینکه مطمین شیم وجود فلز مدفون هست یا اثرات زمین چطوری باید تشخیص بدیم. مخصوصا وقتی که سنس ضعیف هست.

سلام,خداقوت.
با اجازه ی استاد حمید عزیز و آرزوی سلامتی برای ایشون... @};-
دوست عزیز؛ در فلز مدفون,بسته به واکنشی که سیستم.. بروز میده مانند میتر و عدد سنس و نمودار و صوت و تفکیک ... در تنظیمات یکسان و فاصله ی موازی لوپ از زمین, حدودا ثابت هستند و نقطه و محل هدف,که در مرکز لوپ هستش...نیز ثابت هست...و مثلا اگر سیستم رو مجددا بالانس کرده و بر روی محل برید ؛نقطه و واکنش سیستم,عینا تکرار میشه,و مانند قبل ثابت و یکسان هست...

و در سنس کاذب و اثرات زمین : که میتونه بدلیل تنظیمات و بالانس نادرست هم باشه...که با شرایط خاک محل,سازگاری نداشته باشه!وو..
که در چنین حالتی,هدف یا نقطه ی سنس متغیره و با واکنش ناپایدار سیستم و بصورت ضعیف و لحظه ی میتونه سنس بشه...

ودر صورت پایداری و سنس ضعیف :
و راه کارهایی مانند, استفاده از لوپ یک در یک,و یا پاکسازیه نقطه ی مشکوک به عمق حدودا چهل سانت...و بالانس مجدد سیستم و جستجوی محل.که اگر لوپ کوچکتر از قطر چاله ی حفاری شده باشد,با بررسی کف با دستگاه و تایید نقطه زنی و قویتر شدن واکنش فلزیاب,نسبت به قبل از حفاری...ودر نظر گرفتن وسعت محل سنس,و واکنش سیستم, میتوان به عمق و حجم حدودی و مهمتر از همه وجود فلزی در عمق,با احتساب آهنی یا غیر آهنی بودنش... پی برد.

ممنون از شما
من با لوپ یک در یک جایی رو که ردیاب گرفته بود و عمق اونو 4.5 متر تشخیص داده بود سنس داشتم البته با سنس ضعیف ولی ممتد. متاسفانه نشد چند بار با تنظیمات دیگه آزمایش کنم. فقط لوپ یک در یک دارم. میخوام لوپ 60 بسازم ببینم تاثیرش چجوری میشه.
اگه زمین خیس بشه و مرطوب بشه روی برد و ثبات تاثیر داره؟ الان فصل بارندگیه و نمیشه کاری کرد

سه شنبه 18 آبان1394 - 1:06am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

حمید نوشته است:
مطلبی که شما میفرمایین بنظر من بیشتر مربوط به VLF هاست و ارتباط چندانی به فلزیاب پالسی نداره! در واقع ما در اینجا تغییر شکل نواحی مختلف موج رو روی هر پالس محاسبه میکنیم. پس اینکه تعداد پالسها در ثانیه که اصطلاحا اینجا بهش فرکانس میگیم چقدر هست ؛ تاثیر زیادی در نتیجه تفکیک نداره. از این گذشته تفکیک واقعی در بهترین پالسی ها نظیر لورنز و GPX مینلب هم صرفا در مورد آهن از غیر اهن هست. هیچ شرکتی تا امروز در دنیا ادعا نکرده که میتونه سایر فلزات رو از هم با سیستم پالسی تفکیک کنه. ما هم چنین چیزی نگفتیم. در خصوص حذف آهن در این مدار هم ممکنه اندکی درجه حذف آهن روی فرکانسها و عرض پالسهای زیاد و کم فرق کنه که این تفاوت بیشتر از 2 درجه نیست. همینطور عدد تفکیک معمولا روی فرکانسهای بالا و پایین نهایتا 3 شماره فرق میکنه که در ماهیت مفهومی که قراره رنج عدد تفکیک در اختیار ما بذاره تغییر خاصی ایجاد نمیکنه.

منظور من هم در مورد فلز اهنی و غیر اهنی بود!
مطلبی که شما میفرمایین بنظر من بیشتر مربوط به VLF هاست و ارتباط چندانی به فلزیاب پالسی نداره!
مهندس جان پس فلزیابهای پالسی چطوری بین اهنی و غیر اهنی رو تفکیک میکنند؟

سطح دسترسی لازم برای مشاهده فایل های پیوست شده در این پست را ندارید.

علم را باید در ازمایشگاه یاد گرفت نه در دانشگاه
نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است(ادیسون)

آخرین بار توسط asadof در سه شنبه 18 آبان1394 - 1:46am ویرایش شده است، در کل 2 بار ویرایش شده است.

سه شنبه 18 آبان1394 - 1:34am
مدیر کل
مدیر کل

kelid نوشته است:
با سلام به همه دوستان و مهندس حمید

مهندس من یک مدار دیگه درست کردم اما خیلی بی ثبات هست لوپ رو در یک نقطه ثابت به مدار اول وصل میکنم ثبات کامل دارم با همون تنظیمات به مدار دوم میزنم تک بوق های زیاد ک بعضا بصورت سنس بالا هم بروز میکنه . با توجه به اینکه از همون قطعات استفاده کردم ایا قطعه خاصی میتونه معیوب باشه . از نظر برد و اتصالی کاملا و چندین بار چک کردم مشکلی نداشت .
لطفا راهنمایی بفرمایید . با تشکر

خسته نباشین.
بعید میدونم قطعه خاصی وجود داشته باشه که روی این مساله تاثیر بذاره. البته گاهی خازنها میتونن خودشون عامل بی ثباتی باشن که در این زمینه خازن 11 و 12 برای این مدار از اهمیت خاصی برخورداره. احتمال هم داره مساله از تفاوت تنظیمات در دو مدار شما باشه.

سه شنبه 18 آبان1394 - 1:44am
کاربر فعال
کاربر فعال

حمید نوشته است:
خیلی ممنون از دوستان و حامد عزیز که مطلبشون بنظر بنده درست بود.
اما مهدی جان اگر اجازه بدین بحث خازنها رو اینجا یک بار و برای همیشه تمام کنیم. مطلبی که مینویسم حاصل سالها تجربه و مطالعه هست و مطمئنا برای تمامی سازندگان و فروشندگان مدارات مختلف فوت کوزه گری بزرگی محسوب میشه!

خازنهای عدسی بیشتر از این حیث اهمیت دارن که دارای ESR , ESL بسیار کمی هستن. پایین بودن این مقادیر سبب میشه که خازن عدسی حتی در محدوده فرکانس گیگاهرتزی هم جوابگو باشه. هر چند کیفیت خازنهای عدسی متنوعه ولی تنها خازنی که در فرکانس تا این حد بالا جواب میده فقط عدسی هست. لذا در جاهایی که دکوپلینگ یا نویزگیری انجام میشه این خازنها بهتر از هر خازنی جواب میدن. در صورتیکه دقت مقدار ظرفیت خازنهای عدسی و پایداری حرارتیشون بمراتب کمتر از سایر خازنهاست ؛ اما در نویزگیری مقدار خازن زیاد مهم نیست! خازنهایی که بنده هم استفاده کردم بین 60 تا 70 نانوی واقعی هستن ولی بمراتب نویزگیری رو از ام کا تی که دقیقا 100 نانو هست بهتر انجام میدن! ذکر این نکته جالب هم ضروریه که رنجهای ضریب 1 و 10 و 100 بطور اختصاصی برای نویزگیری تولید میشن و لذا بیشترین میزان خطا اما کمترین ESR و بالاترین محدوده کار فرکانسی رو دارن که منجر به حذف طیف وسیع تری از فرکانسهای مزاحم میشه.
برعکس ؛ خازنهای ام کاتی یا پلیستر توان فرکانسی تا 100 کیلوهرتز دارن و بدرد نویزگیری نمیخورن و در کوپلینگ یا عبور دادن سیگنالهایی تا محدوده VLF بازدهی بهتری دارن و در جاهایی که عدد مقدار خازن یا پایداری حرارتی بلحاظ حفظ مقدار ظرفیت اهمیت داشته باشه بهترین خازن ها هستن. بویژه خازن ام کا تی.
مولتی لایر از تکنولوژی جدیدتری مبتنی بر همون عدسی سرامیک استفاده میکنه. به همین جهت برخی خواصش مشابه عدسی هست. ولی به لحاظ ساختار چند لایه که بیشتر به جهت کوچک سازی خازن انجام میشه ؛ اون توانایی فرکانسی خازن عدسی رو نداره! رنج فرکانس کاری خازنهای مولتی لایر تا حد 10 مگاهرتز هست که از عدسی خیلی پایین تره ولی از سایر خازنها امکان کارکرد فرکانسی بهتری داره. از طرفی ظرفیتش دقیق تر و پایداری حرارتیش از عدسی خیلی بهتره ولی از ام کاتی و پلیستر پایین تره!
پس برای نویزگیری خازن عدسی همیشه در رتبه اول هست و اینحا دیگه ظرفیت دقیق مطرح نیست و خازن مولتی لایر با اختلافی محسوس در رتبه دوم قرار میگیره. طبیعتا خازنهای پلیستر و ام کاتی بلحاظ توان فرکانسی محدود به حدود 100 کیلوهرتز بهیچ وجه برای نویز گیری جوابگو نیستن چرا که از طرفی خود خازنهای الکترولیت هم تا 100 کیلوهرتز توان فرکانسی دارن و از طرف دیگه نویز موثر روی اکثر مداراتی که ما کار میکنم معمولا تا حد چند مگاهرتز میتونه اثر گذار باشه که اینجور نویزها فقط توسط خازن عدسی و تا حد کمتری توسط مولتی لایر قابل حذف هستن. اصولا خازن 100 نانویی که موازی یک خازن بزرگتر مثل 470 میکرو فاراد گذاشته میشه به همین خاطر هست. وگرنه شما تصور کنین جایی که ما 470 میکرو خازن داریم چرا باید یک خازن در حد 0.1 میکرو باهاش موازی کنیم که ظرفیت بشه 470.1 میکرو؟! طبیعیه که اینجا اصلا بحث ظرفیت مطرح نیست بلکه خازن بزرگتر برای نویزهای فرکانس پایین و ریپلهای قوی در خط تغذیه هست و خازن کوچکتر وظیفه حذف نویزهای فرکانس بالا رو به عهده داره. طبیعتا بدلیل ارتباط مستقیم امپدانس با میزان فرکانس ؛ کاری که یک خازن بزرگ روی فرکانس پایین صورت میده ؛ یک خازن به اون کوچکی با همون قدرت روی فرکانس بالا انجام میده!

در این مدار هم تمامی 100 نانوها برای گرفتن نویز گذاشته شدن و شاید چند تاشون خیلی هم ضروری نبودن ولی محض احتیاط گذاشته شده! اگر میخواین روی خازنها دقت خاصی بکنین اون 3 خازن تانتالیوم و خازن 5 پیکو رو جدی بگیرین. اونا واقعا مهم هستن! البته خوشبختانه معمولا خازنهای عدسی ظرفیت پایین مثل 5 پیکو دقت و کیفیت بالایی دارن و خازن تانتالیوم هم امیدوارم همه انواعش کیفیت خوب داشته باشه!

دستتون درد نکنه من فکر میکنم کمتر افرادی حاضر بشن همچین مطالب رو به اشتراک گذاشتن

سه شنبه 18 آبان1394 - 1:59am
مدیر کل
مدیر کل

asadof عزیز تصویری که شما گذاشتین حداقل در خصوص تفکیک آهن و طلا کاملا اشتباهه. این تصاویر و خود همین تصویر رو بنده زیاد در نت دیدم و همشون رو هم مورد تست قرار دادم. خیر قضیه بمراتب پیچیده تر از این حرفاست. به داکیومنت های مینلب که مراجعه کنین بهتر متوجه میشین. در واقع حتی اگر بحث فقط تفکیک آهن از غیر آهن هم باشه و بخوایم طبق این تصویر جلو بریم مثل اینه که از روی عدد تفکیک بخوایم آهن رو تشخیص بدیم که میدونید خطاش بسیار بالاست. برای تشخیص آهن باید حداقل 3 بخش از موج بصورت جدا ارزیابی بشه و تغییراتشون نسبت به هم سنجیده بشه و با در نظر گرفتن یک ترشهولد ناحیه اهن از غیر اهن جدا بشه. این پیشرفته ترین روشی هست که تا بحال در سیستمهای پالسی پیاده شده و لذا تفکیک در مدار ما هم با اکثر دستگاههای معروف شباهت زیادی داره و حتی از برخیهاشون هم بهتر هست. 3 کانال A , B , C که شما برای این طرح میبینید مربوط به همین بخش میشه. چیزی که دقیقا شما اگر دستگاههای سری GPX مینلب رو باز کنید 3 آیسی عین هم براش میبینید و اینجا بنده با روش خودم کلا همه اینها رو به داخل برنامه منتقل کردم!
اما اگر منظور شما تاثیر فرکانس روی تفکیک باشه که میتونید ملاحظه کنید تفکیک از فرکانس 35 تا 999 در این مدار تفاوت عملکرد زیادی نداره. پس هر چه که هست در حد نزدیک به مطلوب پیاده شده. لذا برای اپراتور جای نگرانی نیست.
باز هم تاکید میکنم در سیستم پالسی تفکیک طلا تا به امروز غیر ممکن بوده. بهترین طلایاب حرفه ای دنیا هم که سری GPX یا GPZ مینلب باشن فقط ادعای سنس قوی برای قطعات ریز طلا رو یدک میکشن و بهیچ وجه حتی با این دستگاهها که بسیار هم پیچیده هستن نمیشه طلا رو از غیر طلا تشخیص داد. در هر فلزیاب پالسی دیگری هم اگر کسی چنین ادعایی بکنه مطمئن باشین در جهت سودجویی هست. تحت شرایط فریبکارانه بنده با همین مدار میتونم در فیلم نشون بدم که طلا تفکیک میشه! اما با یک تست ساده دیگر هم براحتی مشخص میشه که صحت نداره. جایی که علم و فن و تجربه وجود داره جایی برای ادعا نیست. خیلی واضح بگم اگر در این زمینه لااقل تا الان کسی اطلاعاتی بیشتر نسبت به بنده داشت مطمئن باشین مدارات زیادی باید طراحی شده باشه. اما این مدار فعلا تنها مداری هست که وجود داره و سطحش هم بنظر خودم از همه مدارات موجود بالاتر هست. تکنیک پیاده شده در این طرح با توجه به سادگی سخت افزار فراتر از اون چیزی هست که شما بخواین با این نمودارها و یا مدارات انالوگ و حتی دیجیتال دیگه ای که تا به الان بوده مقایسه کنین.

سه شنبه 18 آبان1394 - 2:00am
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 27803 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 1444 , 1445 , 1446 , 1447 , 1448 , 1449 , 1450 ... 2781  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: Google و 137 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure