mehrab_sezar نوشته است:
سلام و خسته نباشید استاد حمید ی سوال دارم من هرچی گشتم نتونستم ی سلف سنج پیدا کنم
برای اندازه گیری اندوکتانس از خازن سنج می تونم استفاده کنم مبتدی هستم دستگاه ساختم کار می کنه فقط لوپم مشکل داره نمی تونم ی سلف سنج پیدا کنم دنبالشم برای اندازه گیری اندوکتانس فرمول خاصی هست که با استفاده از مولتی متر بشه اندازه گرفت من ی سرچی زدم ت نت ی فرمول گفتن بعد این نکته هم ذکر کرده بودن (با استفاده از جریان ac با فرکانس و ولتاژ مشخص و یه ولتمتر یا آمپرمتر دقیق.) استاد چنین چیزی هست میشه راهنمایی کنید فرمولشم این بود (Z = 2 * pi * F * L)
ی سوالم دارم نسبت اهم سلف با ظرفیت مستقیمه یا برعکس یا بهم ربطی ندارن
فقط ی موضوع باقی میمونه رفتم اهم کویل رو بگیرم با سیم لاکی 0/7 بستم اهمش شده 3/4 موندم چی کار کنم؟
بنظرتون دستگاه خرابه؟
ممنون.
بعنوان مبتدی ساخت سلف سنج رو که نمیتونم توصیه کنم چون حداقل برای شما پروژه ای هست که ممکنه جواب مطلوب نگیرین و البته ساخت هر ابزار اندازه گیری نیاز به دقت زیاد و کالیبره کردن هم داره. توصیه من تهیه مولتی متر Victor 88C هست که در حال حاضر ارزانترین مدلی هست که سلف سنج هم داره. طبیعتا سلف سنج و خازن سنج دو سیستم مجزا هستن که ربطی به هم ندارن! اندوکتانس سلف و کپسیتانس خازن بعنوان دو مفهوم جدا هر یک باید توسط ابزار خودش اندازه گیری بشه. با فرمول هم نمیشه وسیله اندازه گیری ساخت!
اگر نوع سیم در سیم پیچ رو ثابت در نظر بگیریم طبیعتا با
افزایش تعداد دور هم ظرفیت سلف و هم مقاومت بیشتر میشه. اما رابطه اونها خطی نیست. یعنی اگر مقاومت دو برابر بشه ظرفیت دو برابر نمیشه بلکه معمولا خیلی بیشتر میشه.
اگر ابزار اندازه گیری درستی ندارین و تجربه زیادی هم ندارین اکیدا توصیه میکنم "فقط" از مشخصات کویلهای پیشنهادی در راهنما استفاده کنین. در این صورت نیاز به اندازه گیری وجود نداره.