انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : شنبه 1 اردیبهشت1403 - 5:27am



پاسخ به موضوع  [ 175 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 ... 18  بعدی
 دوربين هاي يون ياب 
نویسنده پیغام

تاریخ عضویت: دوشنبه 15 دی1393 - 11:41am
پست: 1
پاسخ با نقل قول
دوربینهای دید در شب را میتوان به چند دسته تقسیم کرد
۱) دوربینهای قابل نسب برروی سلاح
۲) دوربینهای قابل نسب برروی کلاه
۳) دوربینهای قابل حمل توسط افراد
۴) دوربینهای قابل استفاده در بالگردها و خودروها
این دوربین ها دونوعند :
نوع اول با نور کار میکنه نحوه عملش هم به این صورت هست که تمامی نور های رسیده شده از اجسام رو جذب به به چشم بیننده منتقل میکنه البته این روش برای فواصل کوتاه مفیده . در واقع تصاویر سبز رنگ مربوط است به همان Night visionها
لنز‌ عجیب‌‌ کماندهای‌ آمریکایی‌‌ برای‌ دید‌ در شب
این لنز با کمک کلاهخودی مجهز، به کماندو ها این قدرت را میدهد که نه تنها توانایی دید در شب را داشته باشند بلکه کماندو قادر خواهد بود امواج حرارتی را رصد کنند ، دقیقا همان روشی که مارها برای شکار قربانیان خود استفاده میکنند.
دادنا: کماندوهای ویژه عملیات ضد تروریستی آمریکا که در جریان حمله به پناهگاه اسامه بن لادن در شمال پاکستان شرکت داشتند از لنز ویژه ای در چشمان خود استفاده کردند که مانند دوربین های دید در شب به آنان قابلیت دیدن هر شیئ را در تاریکی شب میداد.
به گزارش دادنا، این لنز با کمک کلاهخودی مجهز، به کماندو ها این قدرت را میدهد که نه تنها توانایی دید در شب را داشته باشند بلکه کماندو قادر خواهد بود امواج حرارتی را رصد کنند ، دقیقا همان روشی که مارها برای شکار قربانیان خود استفاده میکنند.
تا سالیانی پیش کارشناسان نظامی اعتقاد داشته اند که این تکنولوژی صرفأ ترفندی تبلیغاتی از سوی پنتاگون است، اما در جریان حمله اخیر کماندوهای امریکایی به مخفی گاه بن لادن وجود این تکنولوژی و تکنولوژی هلی کوپتر بدون صدا اثبات شد. (درباره این هلیکوپتر نیز خبری مقاله ای بر روی خروجی آی آر ارتش قرار گرفت)
نوع دوم هم ترمال یا حرارتی هستند . هر چیزی در ارتباط با محیط پیرامون خودش دارای دمای خاصی هست و به گونه ای منبع حرارت و اشعه ای از خود ساطع میکنه با عنوان ما دون قرمز . کاری که نو ع دوم انجام میده اینه که با استفاده از یک ف_*ل_ن*__ر جدا کننده اشعه مادون قرمز ساطع ده رو جذب کرده و با یک تفکیکی کننده اون رو قابل رویت برای بیننده میکنه ولی فقط در یک رنگ یا ابی یا سبز یا قرمز . اکثرا رنگ سبز به خاطر ازار کم چشمها به کار برده میشه.البته اشعه مادون قرمز توانایی عبور از یک پوشش حجیم مثلا دیوار رو نداره .
ايران هم به فناوري ساخت دوربينهاي ديد در شب كه در اختيار چند كشور محدود دست پيدا كرده.
چند سالی است ایران موفق به تولید انبوه انواع مختلفی از دوربینهای دید در شب شده است و هم اکنون از این دوربینها در واحدهای ویژه ارتش و سپاه استفاده میشود.
خود night vision دو مدل هست:
فعال active
و غیر فعال passive
که دوربین passive تکنولوژی بالاتری داره و قابل ردیابی هم نیست
ایران به دنبال دستبابی به این تکنولوژی بالا نیز هست.
دوربین های حرارتی نسبت به دوربین های دید در شب مزیت های مختلفی دارند و می توانند در شرايط نامساعد جوي مانند مه، دود، گرد و غبار و در مجموع تمام شرایط آب و هوایی، تصويري از محيط ايجاد كرده و در كاربردهاي مختلف مورد استفاده قرار گيرند.
دوربین های حرارتی برای ایجاد و بهبود قابلیت های عملیاتی نیروهای نظامی در رزم شبانه، امکان کشف و ردگیری اهدافی که از نظر دیداری از پنهان کاری و استتار خوبی استفاده کرده اند و همچنین ایجاد امکان ردگیری اهدافی که همواره منبع بزرگی برای تابش های حرارتی دارند مثل هواپیماها ساخته شده اند.
هر چند در سال های جنگ تحمیلی در کشورمان ادوات دید در شب به تعداد زیاد و احتمالاً دوربین حرارتی وجود نداشت اما همان تعداد برای اثبات کارایی این وسائل کافی بودند. با پایان جنگ و آغاز دوره بازسازی نیروهای مسلح، متخصصان کشور در این زمینه هم دست به کار شده و طی بیش از دو دهه فعالیت خود موفق به ساخت چندین نمونه از سامانه های دید در شب و دوربین های حرارتی از نمونه های انفرادی گرفته تا نمونه های نصب شونده روی ناوها شده اند. در این گزارش چهار نمونه از سامانه های دید حرارتی را معرفی می کنیم که به دلیل برخورداری از آخرین نسل فناوری آشکارسازهای حرارتی، قابل توجه هستند.
دوربین های حرارتی نسبت به دوربین های دید در شب مزیت هایی دارند از جمله اینکه قابلیت ایجاد تصاویر در روز و شب را دارند و همچنین می توان تصویر ایجاد شده را علاوه بر دیدن از طریق چشم به محیط رایانه یا به سامانه کنترل آتش نیز ارسال کرد. این دوربین ها کاملاً غیرفعال(پسیو) بوده و هیچ انتشار الکترومغناطیسی از خود ندارند و در نتیجه دشمن از وجود آن مطلع نمی شود
تصویر رنگی گرفته شده از یک فرودگاه توسط دوربین حرارتی
این دوربین ها با دریافت طیفی از انتشار الکترومغناطیسی اجسام که در محدوده امواج فروسرخ قرار دارد، کار تشخیص اجسام و ایجاد تصویری از آنها را اجرا می کنند. از اینرو دوربین های حرارتی می توانند در شرايط نامساعد جوي مانند مه، دود، گرد و غبار و در مجموع تمام شرایط آب و هوایی، تصويري از محيط ايجاد كرده و در كاربردهاي مختلف مورد استفاده قرار گيرند.
از جمله کاربردهای غیرنظامی این دوربین ها می توان به عملیات های جستجو و نجات، بازرسی و سنجش دمای سامانه های مختلف بدون نزدیک شدن به آنها اشاره نمود.
یکی از قابلیت های این دوربین های حرارتی، امکان به کارگیری آن در تاریکی مطلق است در حالی که بسیاری از دوربین های دید در شب بر مبنای چند برابر کردن نور موجود در محیط کار می کنند، در نتیجه یا در تاریکی مطلق بی استفاده می شوند و یا باید از یک نورافکن مخصوص برای آنها استفاده کرد که امکان هشیار شدن دشمن را بوجود می آورد
دوربین حرارتی ترمواسكن
دوربين حرارتي ترمواسكن، يك دوربين حرارتي سردشونده نسل3 با ميدان ديد قابل توجه است كه امكان ديدن كامل اهداف را در تاريكي مطلق، مه، دود و گرد و غبار فراهم مي سازد.
دوربین های نسل3 از جدیدترین و پیشرفته ترین رده این نوع هستند. در این نسل از تعداد زیادی عنصر آشکارساز حرارتی استفاده می شود که به صورت یک آرایه دو بعدی در کنار هم قرار گرفته اند. در نتیجه در هر لحظه پوشش بسیار بهتری از محیط تحت جستجو فراهم شده و میزان هوشیاری سامانه نسبت به محیط بالاتر می رود. این نرخ داده های ورودی به سامانه نیازمند بکارگیری پردازنده های قوی تر به همراه الگوریتم های محاسباتی سریع و مطمئن نیز هست که ساخت دوربین های نسل3 ترمواسکن در کشور، گواهی بر دست یابی متخصصان ایرانی به این علوم و فناوری های مرتبط با آن است.
دوربین های سردشونده دارای یک سامانه خنک کننده داخلی هستند که دمای آشکارساز را بسیار پایین نگه می دارد. با توجه به این قابلیت، میزان آشکارسازی این نوع دوربین ها و سرعت واکنش نشان دادن آنها بیشتر است. این سامانه خنک کننده عموماً از نیتروژن مایع بهره برده که دمای کاری منفی 196 درجه سانتیگراد را برای سامانه فراهم می کند. کار کردن با این دما و در ابعاد کوچک به خودی خود نیازمند فناوری بالایی است که در اختیار کشورمان قرار دارد.
از مشخصات فني این دوربین می توان به آشكارساز سردشونده با قدرت تفكيك 256*320 پيكسل، بيشترين ميدان ديد 16.5*22 درجه، محدوده دماي عملكرد 20- تا 50+ درجه سانتيگراد، برد آشكارسازي 12 و برد تشخیص 4 کیلومتر برای تانك ها، قابلیت بزرگنمایی الکترونیکی 2 برابر، خروجی های آنالوگ و دیجیتال و قابلیت نصب نرم افزار تحلیل تصویر جهت ردیابی اهداف اشاره کرد.
این دوربین که با رعایت استانداردهای مطرح در زمینه این تجهیزات تولید می شود روی پایه زمینی یا خودرویی قرار می گیرد، به عنوان یک سامانه هشدار زودهنگام زمینی از برد مناسبی برخوردار است در حالی که ابعاد چندان بزرگی نداشته و قابل مخفی شدن در محیط است. بعلاوه قابلیت ارتباط با نرم افزارهای تحلیل تصویر(Image processing) می تواند به این دوربین قابلیت های نظارتی دو چندانی دهد زیرا با استفاده از الگوریتم های تشخیص اهداف مختلف و دنبال کردن آنها این سامانه قابلیت عمل کردن به عنوان بخشی از سامانه کنترل آتش را محیط رزمی خواهد داشت.
دوربین حرارتی تابش60
دوربين حرارتي تابش60، يك دوربين حرارتي غير سرد شونده نسل3 است كه با ابعاد و وزن كم، قابل نصب بر روي سلاح هاي سبك انفرادي است و جهت نشانه روي و هدف گيري مورد استفاده قرار مي گيرد.
ویژگی های پیشرفته این دوربین سبب می شود تا با هدف یابی بهتر و تشخیص اجسام و افراد به ساده کردن تیراندازی های دقیق در شب کمک نماید.
ويژگي های آن شامل آشكارسازي ميكروبلومتر غير سرد شونده با تعداد 288*384 پيكسل، برخورداری از ميكرومانيتور و چشمي، ميدان ديد 9.5*12.7 درجه، برد آشکارسازی 600 متر و برد تشخیص 300 متر برای انسان اشاره کرد.
ابعاد این دوربین 100*110*330 میلمیتر بوده و جرم آن 1.3 کیلوگرم است. این دوربین سبک و کم حجم قابل استفاده بر روی انواع سلاح ها انفرادی هجومی نظیر کلاشنیکف و ژ-3 است.

تابش75
دوربين حرارتي تابش75، يك دوربين حرارتي غيرسردشونده نسل3 بوده كه با وزن كم، قابل نصب بر روي موشك اندازهاي دوش پرتاب بوده و جهت هدفگيري و شليك موشك در شب مورد استفاده قرار مي گيرد.
از ويژگي ها ی این دوربین، می توان آشكارسازي ميكروبلومتر غير سرد شونده با تعداد 288*384 پيكسل، ميكرومانيتور داخلي و چشمي، ميدان ديد 7.7*10.2 درجه، برد آشکارسازی برای هواپیمای دور شونده 12 کیلومتر و برد تشخیص هواپیمای نزدیک شونده 6 کیلومتر را عنوان کرد. بنابراین می توان با استفاده از تابش75 موشک های دوش پرتاب سطح به هوا یا سطح به سطح موجود را از بیشترین برد خود شلیک نمود.
این دوربین سبك و كم حجم که 1.5 کیلوگرم جرم داشته و ابعاد آن برابر 100*120*290 میلیمتر است قابلیت نصب بر روي موشك اندازهاي دوش پرتاب نظیر سامانه های موشکی سطح به هوای سهند و میثاق را دارد.

تابش90
سومین نمونه از این خانواده دوربین های حرارتی، یک نمونه سبک برای کاربری های دستی انفرادی و مأموریت هایی مانند گشت زنی در شب است. برخورداری از یک میکرومانیتور چشمی، قابلیت استفاده از آن با باتری های قابل شارژ، امکان تنظیم بهره و روشنایی به صورت دستی و خودکار(متناسب با شرایط محیط) از جمله قابلیت های این نمونه است.
این دوربین 1.8 کیلوگرم جرم داشته و در مدت 30 ثانیه آماده به کار می شود ضمن اینکه ابعاد 105*94*254 میلیمتری این دوربین، حمل آن را توسط سرباز آسان نموده. برد آشکارسازی تانک توسط تابش90 برابر با 3000 متر، برد تشخیص تانک 1100 تا 1200 متر و میدان دید آن نیز 6.4 تا 8.5 درجه است. این دوربین دارای خروجی ویدئویی نیز هست.

دوربین حرارتی تابش90
آشکارساز به کار رفته در تابش90 دارای 288*384 پیکسل بوده، و نرخ تصویربرداری این دوربین 50 فریم در ثانیه است. این دوربین در دمای 20- تا 50+ درجه سانتیگراد می تواند کار کند.
با توجه به طیف گسترده کاربردهای این دوربین ها، استفاده نیروهای مسلح و سازمان های غیرنظامی کشور از این دوربین ها نقش مؤثری در ارتقاء کارایی نیروها و بهبود اجرای عملیات ها خصوصاً در شب دارد.

» تمامي حقوق اين مطلب متعلق به سايت نظامي آي آر ارتش و بوده و کپي برداري با ذکر نام منابع آزاد است.
اينم يه اطلاعات دقيق دولتي براي شناخت بهتره مادون قرمز وتكنولوژي هاي موجود
امتياز بالا بديد تا بيشتر بتونم فعال شم ممنون :-BD :-BD


دوشنبه 15 دی1393 - 11:50am
کاربر فعال
کاربر فعال

تاریخ عضویت: سه شنبه 26 شهریور1392 - 9:49am
پست: 125
پاسخ با نقل قول
با سلام به دوستان
من فیلتر مادون قرمز رو درست کردم فقط سوالی که دارم من اگر برم منطقه مورد نظر و عکس بگیرم و بار هم باشه درون عکس قابل مشاهده هستش مانند نور کنترل یا باید عکس رو با نرم افزار ویرایش کنم؟


یکشنبه 3 اسفند1393 - 2:32pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

تاریخ عضویت: یکشنبه 12 مرداد1393 - 8:05pm
پست: 478
پاسخ با نقل قول
دوربینی یکی از دوستان داشت بنام zenit که به گفته خودش میگفت با فیلترش مستقیم از روسیه براش فرستادند میگفت هر جا که فلز طلا باشه وقتی تابش آفتاب مستقیم روی هدف باشه و عکس گرفته بشه حاله ای نیلی مایل به سبز کره ای شکل روی زمین پدیدار میشه البته این دوست ما هنوز موفق به کشف ادعای خودش نشده ;;)


دوشنبه 4 اسفند1393 - 12:55pm
کاربر فعال
کاربر فعال

تاریخ عضویت: سه شنبه 26 شهریور1392 - 9:49am
پست: 125
پاسخ با نقل قول
من با فیلترم عکس گرفتم چمنزارها و برگ درختان ابی مایل به بنفشه یه منطقه رو عکس گرفتم چیزی قابل توجه نداشت


دوشنبه 4 اسفند1393 - 4:12pm
کاربر فعال
کاربر فعال
آواتار کاربر

تاریخ عضویت: چهارشنبه 11 آذر1393 - 12:16am
پست: 160
محل اقامت: البرز
پاسخ با نقل قول
از سنسور BP109 استفاده کنید زمانیکه یک قطعه فلز طلا در تیرس نور لیزر قرار بگیره باعث پدیده فتوالکتریک میشه(اصطلاحا یونیده میشه) و این یون های مثبت (ونه منفی) مستقیما بر روی اپتیک این فتوترانزیستور منعکس میشه و باقی قضایا...
امروز از یکی از دوستانی که در آلمان هست اطلاعاتی گرفتم که انواع مختلفی داره و بر حسب نانومتر و سایر پارامترهایی که داره مورد کاربرد قرار میگیره!


دوشنبه 4 اسفند1393 - 10:14pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

تاریخ عضویت: جمعه 4 بهمن1392 - 1:13pm
پست: 515
پاسخ با نقل قول
پادمهر نوشته است:
از سنسور BP109 استفاده کنید زمانیکه یک قطعه فلز طلا در تیرس نور لیزر قرار بگیره باعث پدیده فتوالکتریک میشه(اصطلاحا یونیده میشه) و این یون های مثبت (ونه منفی) مستقیما بر روی اپتیک این فتوترانزیستور منعکس میشه و باقی قضایا...
امروز از یکی از دوستانی که در آلمان هست اطلاعاتی گرفتم که انواع مختلفی داره و بر حسب نانومتر و سایر پارامترهایی که داره مورد کاربرد قرار میگیره!

درود بر شما
جناب یادمهر با سپاس ، این اگه اشتباه نکنم اساس عملکرد سیستم های بایونیک آلمانه ، اما یه سوال : نور لیزر که نفوذ به داخل خاک نمیکنه ، با این حساب آیا به کمک این روش یه ردیاب سطحی با دید مستقیم خواهیم داشت ؟
اگه دیده باشید در فیلم تست بایونیک ایکس4هم هدف نه زیر خاک بلکه توی قفسه دیواری و بذون هیچ کاوری در تماس مستقیم با لیزر دستگاه بود :-?



توانا بود هرکه دانا بود
knowledge is power


سه شنبه 5 اسفند1393 - 8:14pm
کاربر فعال
کاربر فعال
آواتار کاربر

تاریخ عضویت: چهارشنبه 11 آذر1393 - 12:16am
پست: 160
محل اقامت: البرز
پاسخ با نقل قول
davood_zzz نوشته است:
پادمهر نوشته است:
از سنسور BP109 استفاده کنید زمانیکه یک قطعه فلز طلا در تیرس نور لیزر قرار بگیره باعث پدیده فتوالکتریک میشه(اصطلاحا یونیده میشه) و این یون های مثبت (ونه منفی) مستقیما بر روی اپتیک این فتوترانزیستور منعکس میشه و باقی قضایا...
امروز از یکی از دوستانی که در آلمان هست اطلاعاتی گرفتم که انواع مختلفی داره و بر حسب نانومتر و سایر پارامترهایی که داره مورد کاربرد قرار میگیره!

درود بر شما
جناب یادمهر با سپاس ، این اگه اشتباه نکنم اساس عملکرد سیستم های بایونیک آلمانه ، اما یه سوال : نور لیزر که نفوذ به داخل خاک نمیکنه ، با این حساب آیا به کمک این روش یه ردیاب سطحی با دید مستقیم خواهیم داشت ؟
اگه دیده باشید در فیلم تست بایونیک ایکس4هم هدف نه زیر خاک بلکه توی قفسه دیواری و بذون هیچ کاوری در تماس مستقیم با لیزر دستگاه بود :-?



سلام دوست عزیز
شما در محیط واقعی در زمان کاوش نیازی به پرتو لیزر ندارید و استفاده از نور لیزر در محیطی که عوامل دیگه ی باعث یونیده شدن طلا شده معقول نخواهد بود!


سه شنبه 5 اسفند1393 - 9:17pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

تاریخ عضویت: جمعه 4 بهمن1392 - 1:13pm
پست: 515
پاسخ با نقل قول
جناب یادمهر(کهیال) گرامی از شما برای توجهتون سپاسگزارم.

یه پرسش نه چندان نامربوط :
به نظر شما فرضیه زیر که در یک مقاله خارجی مطرح شده ، میتونه صحیح باشه ؟
« ذرات طلا ی مدفون زیر خاک دائما توسط نوعی باکتری به یون طلا و مجددا به طلای خنثی تبدیل میشوند که این پدیده در کثرت وقوع بدلیل گسیل الکترونهای فراوان (یون) توسط گیرنده های خاصی قابل مشاهده است و طی این پروسه مقدار زیادی از این ذرات در خاک اطراف و حتی تا نزدیکی سطح زمین توسط این نوع باکتری حمل میشوند که رویت آنرا ممکن تر میسازد»
:-B



توانا بود هرکه دانا بود
knowledge is power


چهارشنبه 6 اسفند1393 - 6:58pm
کاربر فعال
کاربر فعال
آواتار کاربر

تاریخ عضویت: چهارشنبه 11 آذر1393 - 12:16am
پست: 160
محل اقامت: البرز
پاسخ با نقل قول
davood_zzz نوشته است:
جناب یادمهر(کهیال) گرامی از شما برای توجهتون سپاسگزارم.

یه پرسش نه چندان نامربوط :
به نظر شما فرضیه زیر که در یک مقاله خارجی مطرح شده ، میتونه صحیح باشه ؟
« ذرات طلا ی مدفون زیر خاک دائما توسط نوعی باکتری به یون طلا و مجددا به طلای خنثی تبدیل میشوند که این پدیده در کثرت وقوع بدلیل گسیل الکترونهای فراوان (یون) توسط گیرنده های خاصی قابل مشاهده است و طی این پروسه مقدار زیادی از این ذرات در خاک اطراف و حتی تا نزدیکی سطح زمین توسط این نوع باکتری حمل میشوند که رویت آنرا ممکن تر میسازد»
:-B


سلام دوست عزیز
متاسفانه در کارهایی که مربوط به اینجور مسائل میشه دروغگویی و کلاهبرداری برای فروختن دستگاهها دیگه هیچ حدو مرزی نمیشناسه...


پنج شنبه 7 اسفند1393 - 11:00pm
کاربر فعال
کاربر فعال

تاریخ عضویت: سه شنبه 26 شهریور1392 - 9:49am
پست: 125
پاسخ با نقل قول
مهندسان من به جوابم نرسیدم من فیلتر دوربین درست کردم نور مادون قرمز رو خوب میبینم و گیاهان به رنگ بنفش هستش میخوام بدونم اگه مکانی طلا باشه اون مکان به صورت رنگ مشخصه یا نور نقطه ای داره یا دایره به رنگ مثلا سبز داره یا نه باید عکس ویرایش بشه؟من درخت رو در فاصله زیاد هم به صورت بنفش میبینم این عکسشه
viewtopic.php?f=24&t=565&start=60


جمعه 8 اسفند1393 - 9:50pm
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 175 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 ... 18  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر عضو شده ای موجود نیست. و 21 مهمان


در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure