حمید نوشته است:
موارد غیر اصولی از نظر محاسبات الکترونیک یک چیز و دو چیز نیستن که مثلا با تعویض مقاومت و خازن رفع بشه. برای رسیدن به نتیجه دقیق تر باید تقویت کننده ای مختص به نوع سیگنال مورد نظر طراحی بشه. ولی بهرحال مدار اصلی تک سلف تا حدی درست هست و برای همین هم بهتر جواب داده.
هیچ مداری در هیچ زمینه ای تفکیک واقعی نداره! بخصوص بین فلزات غیر آهنی هیچ دستگاهی در دنیای کاوش تفکیک انجام نمیده. هر چه میبینین یا میشنوین چیزی نیست جز تبلیغات کاذب فروشندگان یا نتایج تستهای ناقص و توام با شوق و ذوق و توهم و خیال! با تکرار دقیق تستها در شرایط مختلف بسادگی میتونین متوجه بشین تفکیکی وجود نداره. بخصوص در مورد یون یاب اینکه یک نوع فلز خاص در مکانی خاص و تحت شرایطی خاص مثلا با تنظیم یک تریمر در حالتی خاص سنس میشه هیچ ارتباطی به تفکیک اون فلز نداره و این رو میشه با تست همون فلز در مکانهای دیگه متوجه شد. اصولا سیگنال سوزنی تخلیه یونی که حتی در فاصله دور و نزدیک از یک هدف حالتش عوض میشه امکانی از تفکیک فراهم نمیکنه. ضمن اینکه قبلا توضیح دادم نوع سیگنال حاصل خیلی بیش از اونکه به نوع فلز ربط داشته باشه به شرایط خاک و محیط و آب و هوا و ... وابسته هست. حالا اینکه اکثر فلزات خالص نیستن و بصورت آلیاژ هستن یک مطلب مهم دیگه هست که دوستان هیچوقت بهش توجه نمیکنن و انتظار دارن دستگاه اون چیزی رو اعلام کنه که ما دوست داریم در حالیکه دستگاهها بر اساس علم مشخصی کار میکنن و کاری به خیالات ما ندارن!
در مورد اهداف بزرگ و کوچک هم بحث مشابه هست. وقتی یون یاب خود فلز رو نمیزنه دیگه بزرگی و کوچکی هدف زیاد معنی نداره. هر چه تعداد یونهای در حال تخلیه بیشتر و تخلیه اونها قویتر باشه سنس هم قویتره. این هم به خیلی پارامترها بستگی داره که تنها یکیش خود هدف هست! با دستکاری ساده در بخش خروجی یا دیسپلی میشه نوع چشمک زدن رو تغییر داد.
سلام خدمت مهندس حمید عزیز
با تشکر از توضیحات خوبتون
من نسخه سه چراغه آقای پیام رو ساختم .
من قبلا موارد مختلفی رو داخل این تاپیک راجع به نوع سنس فرانکو مطالعه کردم . و یکی از اونا هم فایلی هست که آقای عرفان داخل اون راجع به نوع سنسن شدن موارد ارزشمند نوشتن بوده. و همینجا هم جا داره از ایشون و همه عزیزان ، علی الخصوص شما استاد عزیز که زحمت میکشین تشکر کنم.
حالا سوالم اینه که با توجه به تفاوتهایی که فیبر آقای عرفان با مدار 3 چراغه آقای پیام در ساخت وجود داره . آیا نحوه ی سنس و مدل های سنسی که آقای عرفان توضیح دادن رو میشه به مدار سه چراغه آقا پیام هم تعمیم داد؟ و از همون مدل سنس برای تشخیص ارزش یا بی ارزشی سنس استفاده کرد؟
اگر خیر ممنون میشم با اینکه توو زحمت میفتین یه توضیحی راجع به این موضوع برای من و امثال من که فیبر سه چراغه آقا پیام رو ساختیم بدین با اینکه میدونم احتمالا لا به لای مطالب بهش اشاره فرمودین. برای همین حتی اگر میدونید لازمه تاپیک جدیدی ایجاد بشه که به عنوان یه رفرنس بمونه و اینجوری شما هم با تکرار مکررات اذیت نشین.بازم هرجور خودتون صلاح میدونین
تشکر و آرزوی سلامتی برای شما استاد بزرگوار