فلزجو FelezJoo
http://www.felezjoo.com/

درخواست مدار نشانگر شارژ باطری
http://www.felezjoo.com/viewtopic.php?f=19&t=902
صفحه 1 از 3

نویسنده:  delavarlak [ پنج شنبه 21 شهریور1392 - 11:30am ]
عنوان پست:  درخواست مدار نشانگر شارژ باطری

با سلام خدمت تمام دوستان @};-
ایا کسی مداری داره که نشان بده باطری شارژ داره یا نه مثلا با یه ال یی دی اگر شارژ باشه سبز و اگر خالی قرمز باشه من خودم یه مدار پیدا کردم همونی که با ic lm3914 و 10 عدد ال یی دی نشان میده ولی مخوام تعداد ال یی دی کمتر باشهظ( یکی یا دوتا)
با سپاس فراوان

نویسنده:  حمید [ پنج شنبه 21 شهریور1392 - 12:12pm ]
عنوان پست:  Re: درخواست مدار نشانگر شارژ باطری

اتفاقا مداری که شما میفرمایین با آیسی 3914 و بسیار ساده هم هست بنظر من بهترین مدار مجزا برای نمایش میزان شارژ باطری میتونه باشه. اینکه میفرمایین 10 تا ال ای دی داره درسته! ولی لزومی نداره شما هر 10 تا رو بذارین! به نظر من اگر فقط 4 تا از 10 تا رو بذارین و از رنگهای مختلف هم براشون استفاده کنین میتونه بهترین کار ممکن باشه. بخصوص اگر 4 ال ای دی مستطیل شکل باشه که به هم بچسبونین چیزی شبیه نشانگر باطری در موبایل های قدیمی میشه که تازه بنظر من خیلی هم قشنگتره!
مدارات ترانزیستوری که فقط یک ال ای دی دارن و موقع خالی شدن باطری فقط روشن میشه ؛ نه تنها بدرستی چیزی از میزان خالی شدن باطری به ما نمیگن بلکه خود اون مدار مصرف بیهوده جریان باطری داره که اصلا معقول نیست!
در هرصورت شما از هر مداری هم که برای این کار استفاده کنین باید نهایت تا 10 میلی آمپر مصرف باطری برای خود این مدار رو در نظر داشته باشین! پس اگر مصرف مدار اصلی شما در مقایسه با این 10 میلی آمپر خیلی بیشتر نباشه اصلا استفاده از مدار نشانگر وضعیت شارژ معقول نیست چون خودش باعث میشه باطری خیلی زودتر خالی بشه! :D به نظر من در صورتیکه مدار شما مصرف قسمت اصلیش بالای 100 میلی آمپر باشه کاملا ارزش و اهمیت داره که از مدار نشانگر وضعیت شارژ باطری استفاده کنین.

نویسنده:  ed2000 [ پنج شنبه 21 شهریور1392 - 12:41pm ]
عنوان پست:  Re: درخواست مدار نشانگر شارژ باطری

سلام.استاد حمید مدار نشانگر که میفرمایین با 10عدد ledیا مدار مشابه اگه دارین اینجا قرار بدین ممنون میشم.

نویسنده:  delavarlak [ پنج شنبه 21 شهریور1392 - 12:44pm ]
عنوان پست:  Re: درخواست مدار نشانگر شارژ باطری

ممنون از جوابتان استادمن اين مدار براي توباكس ساشو مخواستم يه باطري ۱۲ ولت ۱ امپر دارم از اوناي كه به اتمي معروفند نمي دانم چرا وقتي ولتاژ باطري مياد روي ۷ يا ۸ اي سي مدار تقويت ولتاژ مي سوزه و بايد دوباره عوضش كنم به همين خاطر گفتم از يه مدار نشانگر وظعيت باطري استفاده كنم باسپاس فراوان

نویسنده:  حمید [ پنج شنبه 21 شهریور1392 - 1:54pm ]
عنوان پست:  Re: درخواست مدار نشانگر شارژ باطری

پیوست:
battery_low.jpg

خب دوستان مداری که مشاهده میکنید ساده ترین مدار نشاندهنده خالی شدن باطری هست! این مدار برای باطری 12 ولتی در نظر گرفته شده و در صورتی که ولتاژ باطری از حدود 10 ولت کمتر بشه ال ای دی قرمز رنگ روشن میشه. در غیر این صورت ال ای دی خاموشه.
مدار نکته خاصی نداره و بسیار ساده هست. دیود 1 هم زینر 10 ولت هست.
مصرف کلی این مدار حدود 5 میلی آمپر هست.

نویسنده:  حمید [ پنج شنبه 21 شهریور1392 - 2:07pm ]
عنوان پست:  Re: درخواست مدار نشانگر شارژ باطری

پیوست:
4led_indicator.jpg

مدار فوق به اعتقاد من یکی از بهترین مدارات نشانگر وضعیت باطری هست! این مدار از آیسی LM3914 استفاده میکنه و توسط 4 ال ای دی به رنگهای مختلف وضعیت باطری رو به ما نمایش میده.
این مدار بطور خاص برای باطری 12 ولتی لیتیوم یون یا پلیمر طراحی شده. یعنی بیشتر برای 3 سلول سری شده از این نوع باطریها مناسب هست. این نوع باطری در حالت پر 12.6 ولت و در حالت خالی 9.6 ولت ولتاژ داره. البته برای سایر انواع باطری 12 ولت هم تا حدودی قابل استفاده هست.
برای تنظیم نمایش درست وضعیت باطری ابتدا لازمه باطری بطور کامل شارژ بشه و سپس این مدار رو به باطری وصل میکنیم و پتانسیومتر رو جوری تنظیم میکنیم که ال ای دی سبز روشن بشه. یعنی بعد از روشن شدن ال ای دی زرد کمی پتانسیومتر رو بیشتر میچرخونیم تا کاملا سبز بشه.
نحوه نمایش ولتاژ برای باطری لیتیومی به این شکل هست که وقتی باطری از 75 درصد بیشتر پر باشه ال ای دی سبز ؛ وقتی بین 50 تا 75 درصد باشه ال ای دی زرد ؛ وقتی بین 25 تا 50 درصد باشه ال ای دی نارنجی و وقتی زیر 25 درصد شارژ داشته باشه ال ای دی قرمز روشن میشه!
از مزایای خیلی خوب این مدار این هست که اولا شما درجه حدودی شارژ باطری رو همیشه مشاهده میکنین! در ثانی شما نیاز به ال ای دی مجزا برای نشان دادن روشن بودن مدار هم ندارین. چون در هر لحظه یکی از این ال ای دی ها بهرحال روشنه!
مصرف کلی این مدار حدود 10 میلی آمپر هست و با توجه به قیمت نسبتا بالای آیسی 3914 توصیه من این هست از چنین مداری فقط برای دستگاههایی که ارزششو داره و مصرف باطری خودش بالای 100 میلی آمپر هست استفاده بشه.

این هم فایل پروتئوس جهت شبیه سازی که میتونین عملکرد خوب مدار رو با تعویض ولتاژ باطری مشاهده کنین! :D
پیوست:
4led_indicator.zip

نویسنده:  bina [ پنج شنبه 21 شهریور1392 - 3:00pm ]
عنوان پست:  Re: درخواست مدار نشانگر شارژ باطری

سلام دوستان
ممنون حميد جان مدارها خيلي خوبن.
فقط يه سوال: اگه ما بخوايم براي باطري بيش از 12 ولت استفاده كنيم بايد چكار كنيم؟
مثلا براي 4 سل يا 5 سل ليتيومي چه تغييراتي بايد توي مدار بديم؟
ممنون ميشم راهنمايي كنين.
ياعلي

نویسنده:  حمید [ پنج شنبه 21 شهریور1392 - 3:59pm ]
عنوان پست:  Re: درخواست مدار نشانگر شارژ باطری

خواهش میکنم بینا جان.
در مورد مدار اول برای 4 سلول باید زینر بین 12 تا 13 ولت گذاشته بشه و مقاومتها هم یک رنج بالاتر باشن بهتره. برای 5 سلول هم زینر 16 ولتی و مقاومتها 2 رنج بالاتر باشن خوب جواب میده.
اما در مورد مدار دوم کمی مشکل تر تنظیم میشه و باید مقاومتها تغییر بکنن و البته با تنظیم پتانسیومتر تنظیم میشه. فایل شبیه سازی موجود هست و میشه این مساله رو بررسی کرد. بهرحال جواب میده.

نویسنده:  bina [ سه شنبه 26 فروردین1393 - 8:42am ]
عنوان پست:  Re: درخواست مدار نشانگر شارژ باطری

سلام دوستان
آقا حمید در مورد مدار اولی و دومی اگه بخوایم مدار رو برای ولتاژ کمتر از 12 مثلا برای 1 باطری لیتیومی 3.7 ولتی استفاده کنیم آیا کار میکنه؟
در اینصورت میشه بهترین رنج دیود زینر برای مدار اولی رو بفرمائید و با چه ولتاژی تهیه بشه؟
مقاومتها که فکر نمیکنم تغییر خاصی داشته باشن درسته؟
در کل اگر تغییرات خاصی باشه لطفا بفرمائید.
یاحق
@};-

نویسنده:  حمید [ چهارشنبه 26 فروردین1393 - 12:39am ]
عنوان پست:  Re: درخواست مدار نشانگر شارژ باطری

مدار دوم که برای یک باطری لیتیوم بعید میدونم کلا جواب بده! مدار اول هم خیلی خوب جواب نمیده چون تغییرات ولتاژ یک باطری 3.7 ولت نسبت به 12 ولت کم هست. با این حال میتونین در اون مدار اولی مقاومت 2 رو 470 اهم و مقاومت 1 رو 1 کیلو و دیود زینر رو حدود 3 ولت بذارین. خواستین دقیق تر در بیاد باید چند دیود زینر خیلی نزدیک به 3 ولت بگیرین و تست کنین ببینین با کدومش بهتر جواب میده.

صفحه 1 از 3 همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند.